Nieuwe fietskaart niet aan te slepen

De nieuwe fietskaart Veluwe en IJsselvallei is niet aan te slepen. “De verkoop is lopende bandwerk”, meldt Trudy Berends van TIP Heerde. Ook de andere verkooppunten spreken van een groot succes.

Totaal zijn drie weken na de presentatie van de nieuwe fietskaart al meer dan 1.100 exemplaren verkocht. De TIP Heerde verkocht al 400 exemplaren, de VVV Epe al ruim 500 en de TIP in Hattem was ook al door de voorraad van 200 stuks heen. Ook de verkooppunten bij TIP Wapenveld en Koek en Ei in Veessen hebben de voorraad inmiddels aan moeten vullen. Het gegeven dat op de kaart zowel de Veluwe als de IJsselvallei te vinden zijn, spreekt de kopers aan, zo blijkt uit de reacties. En dat was ook de opzet van de initiatiefnemers de stichting Waterrijke Veluwe en de toeristische organisaties Rond Uit Hattem, WIJZIJNHEERDE en de VVV Epe. Dit omdat de actieradius van toerfietsers, mede door het toenemende gebruik van e-bikes, steeds groter wordt. Ook de actualiteit van de fietskaart is een pré. De kaart bevat de nieuwe fietsknooppuntenroutes en biedt ook actuele informatie over over het gebied. Naast de grote kaart van de Veluwe zijn op de achterzijde uitsnedes afgedrukt van de Noord-Oost Veluwe en de IJsselvallei. Ook de de afstanden tussen de fietsknooppunten zijn aangegeven. Voorlopig kan men nog wel even voldoen aan de vraag uit de markt. De eerste oplaag, gedrukt bij Drukkerij van der Most in Heerde, heeft een oplage van 5.000 stuks. De kaart is a 7,95 te koop bij de TIP in Hattem, TIP/Shalom en Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld, TIP/Wereldwinkel in Heerde, Koek en Ei in Veessen en bij de VVV en restaurant Dennenheuvel in Epe.

Sinds 4 augustus zijn ook de nieuwe pocket kaartjes, Heel Heerde en de Streekproducten routes verkrijgbaar bij de TIP’s in Heerde. Deze mooie kaartjes zijn te verkrijgen voor 1,95 (normaal 2,95) en geven veel informatie over de regio met de nieuwe fietsknooppunten, tevens worden er een aantal routes in vermeld.