Weer een nieuw Watertappunt, nu in de gemeente Heerde

Ingebruikname watertappunt bij watermolen in Heerde
Bij de voormalige watermolen aan de Beeklandseweg 13 in Heerde is donderdag14 juli een nieuw watertappunt in gebruik genomen. Wethouder Gerrit van Dijk van de gemeente Heerde en Cor van der Most van Koninklijke Van der Most lieten bij de opening weten het drinken van kraanwater te willen stimuleren en het gebruik van wegwerpflesjes in te perken. Het watertappunt is aangelegd bij een waterbelevingsplek, een vlonder met picknicktafel waar belangstellenden even rust kunnen houden en kinderen in de beek mogen spelen.
Wethouder Van Dijk waardeert de aanleg van het tappunt omdat het past bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Heerde. Inwoners en toeristen kunnen van 1 april tot en met 1 november, 24 uur per dag, 7 dagen in de week gratis water tappen bij de tapkraan. 2e Hands snuffelwinkel ‘t Vosje stelt het water gratis ter beschikking.
Het watertappunt is mede dankzij sponsoring van drukkerij en enveloppenfabriek Koninklijke Van der Most tot stand gekomen. Cor van der Most: “Koninklijke Van der Most is sinds 1904 gevestigd in Heerde. In al die jaren is betrokkenheid met onze omgeving een vanzelfsprekendheid voor ons. Ook hechten wij veel waarde aan de gezondheid van onze medewerkers en stimuleren hen om op de fiets naar het werk te komen. Daarom werken we graag mee aan de plaatsing van dit watertappunt. Hiermee kunnen fietsers op dit prachtige stukje Veluwe extra genieten.
Bijdrage aan beter milieu
In Nederland worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid, terwijl kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort. De flesjes belanden niet alleen op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee. Met een kraanwatertappunt leveren we een bijdrage aan een beter milieu, aldus de gezamenlijke initiatiefnemers.
Stichting Waterrijke Veluwe en de gemeente Heerde hebben doelstellingen op het gebied van toerisme en recreatie, maar ook op het gebied van milieu en duurzaamheid. Stichting waterrijke Veluwe realiseert hiermee een nieuw tappunt in de gemeente Heerde.

Opening Water(afs)tappunt bij de Molen van Volkers

Opening Water(afs)tappunt bij de Molen van Volkers